Thứ Bảy, 11 tháng 5, 2013


Quan Ɖiểm và Ɖề Nghị  Chính Sách Ngoi Giao đi vi cng sn Vit Nam

Ɖȃy không phải lần đầu tiên công an (cộng sản Việt Nam) csvn hành hung người dȃn, nhưng đȃy là lần đầu tiên công an csvn đã tấn công và hành hung người một cách chủ động, và nói một cách chính xác, họ đã tấn công người tay không khi những người này không có một dấu chỉ nào cho thấy họ có sự bảo vệ che chở bởi luật quốc tế căn bn nht dành cho một con người quyền được sống tự do. Ɖȃy cũng chính là lần đầu tiên csvn bất chấp bị dư luận trong và ngoài nuớc lên án khi trên toàn mạng Internet phổ biến nhanh chóng hình ảnh đau thương mà Nguyễn Hoàng Vi và gia đình cô bị hành hung trí mạng. Hành động cố ý gȃy thương tích đánh đấm vào mặt nhất là phái nữ, csvn đã đặt mình vào vị trí những kẻ tấn công bằng bạo lực trước người dȃn hiền hòa và nhiều thiện chí, đó là chưa kể những người bị tấn công đều là phái nữ. Ɖiều tồi tệ nhất, csvn đã làm những hành vi bạo lực ấy trước công chúng, để hăm dọa những người dȃn khác, và coi thường những quan điểm của những người quan tȃm tȃm đến nhȃn quyền tại Việt Nam.

Hành động trắng trợn, gȃy đau đớn trí mạng và ảnh hưởng lȃu dài đến sự sống, hạnh phúc, tàn phá sắc đẹp, gȃy khủng hoảng tȃm thần đến người khác một cách vô cớ giữa thanh thiên bạch nhật là hành động khủng bố; khủng bố tư tưởng, và khủng bố thȃn thể với mục đích chính trị có thể dẫn đến tử vong cho người khác và khủng bố tinh thần người khác bằng hình thức dùng sự sợ hãi trấn áp những người khác có liên can hay không. Ɖịnh nghῖa khủng bố (terrorism) dùng bạo lực với sức mạnh hoặc vũ khí để gȃy hoảng loạn, chết chóc, sợ hải người khác và buộc người khác phải tuȃn thủ ý muốn của mình. Hành động khủng bố đầu tiên là những hành động bạo lực bắp thịt là một “giới thiệu sơ khởi” một cuộc khủng bố bằng bạo lực vũ khí nếu cần có thể bắn chết ngay mà không cần nhȃn chứng nghi can.

Khủng bố (terrorism) là gì?

1.    the systematic use of terror especially as a means of coercion”


“Sự xử dụng một cách hệ thống sự gȃy sợ hãi như là phương tiện để trấn áp.”

2.    Theo định nghῖa của Học Viện Chương Trình Công Lý thì:


3.    Title 22 of the U.S. Code, Section 2656f(d) defines terrorism as “premeditated, politically motivated violence perpetrated against noncombatant targets by subnational groups or clandestine agents, usually intended to influence an audience.” [1]

4.    The Federal Bureau of Investigation (FBI) defines terrorism as “the unlawful use of force or violence against persons or property to intimidate or coerce a government, the civilian population, or any segment thereof, in furtherance of political or social objectives.”

5.    Both definitions of terrorism share a common theme: the use of force intended to influence or instigate a course of action that furthers a political or social goal. In most cases, NIJ researchers adopt the FBI definition, which stresses methods over motivations and is generally accepted by law enforcement communities.

Theo định nghῖa “khủng bố” của FBI thì khủng bố là “sự xử dụng sức mạnh hay bạo lực bất hợp pháp chống lại người hay tài sản nhằm gȃy sợ hãi hay trấn áp một chính quyền, các cư dȃn dȃn sự, hay một nhóm dȃn sự để từ đó, nhằm đạt những mục tiêu xã hội hay chính trị.”

 

Nếu chúng ta lùi lại một bước để xem xét kỹ tình huống vụ việc Nguyễn Hoàng Vi và gia đình bị công an csvn tấn công khủng bố, chúng ta có thể tìm thấy rõ rệt những bằng chứng và nhȃn chứng của vụ việc nhà cầm quyền csvn đã áp dụng một chính sách khủng bố rõ rệt. Công an csvn đã xử dụng một lực lượng đông đảo các “thành phần tự phát” coi như việc csvn xử dụng bạo lực (force or violence) bất hợp pháp (unlawful) đánh đập trí mạng Nguyễn Hoàng Vi và gia đình cô (against persons) gȃy sợ hãi không cho vào bệnh viện (intimidate.)

Xin xem kỹ Văn phòng Công Lý & Hòa Bình lên tiếng bảo vệ gia đình Nguyễn Hoàng Vi http://www.quandiemvietnam.blogspot.com/2013/05/van-phong-cong-ly-hoa-binh-len-tieng.html

Bất hạnh thay, csvn đã dùng chính sách khủng bố (terrorism) đối với ngay người dȃn vô tội trong những ngày Nhȃn Quyền Quốc Tế.

Ɖề nghị những biện pháp:

Trên xứ sở tự do như Hoa Kỳ, không ai có thể chấp nhận sự hiện diện của những người từng hay đang thực hiện chính sách khủng bố ấy với tất cả quyền lực có trong tay đối với người dȃn của đất nước họ. Những kẻ thực hiện chính sách khủng bố ấy thật đáng ghê tởm và khinh ghét và không thể tạm dung được cho dù anh ta có chết cũng không được phép bỏ xác trên xứ sở tự do này. Những cơn ác mộng vẫn thường xãy ra trong giấc ngũ của những người tỵ nạn cộng sản Việt Nam mỗi khi thức giấc chợt nhớ về những ngày tập trung trên nông trường, trong tri ci to, trên khu kinh tế mới, hoặc sống bên lằn ranh của sự chết khi vượt biên và giữa mênh mông của cuồng phong bảo táp khi chỉ có mình họ giữa trời và biển, và b hãm hiếp giữa by sói hải tặc Thái Lan. Tt c nhng t hi y bt ngun t chính con ngưi csvn.

Hoa Kỳ không thể chấp nhận những thành phần gieo rắc mầm khủng bố che dấu dưới lớp vỏ bc m miu trông hin lành của các viên chức, đảng viên cộng sản đi công tác hoặc làm “văn hóa, văn nghệ.” Rõ ràng, những ấn tượng “khủng bố” đánh đập dã man, như dí tàn thuốc nóng cháy vào mặt, đánh vào mặt gẫy răng người vô tội là một nổi ám ảnh ghê sợ và không thể chấp nhận được trong xã hội văn minh.

Trên đất nưc t do và tôn trng nhȃn quyn như Hoa K, B Ngoi Giao Hoa K không th cp chiếu khán nhp cnh cho bt c công an viên chc csvn đến và lưu trú ngn hay dài hn. Chúng tôi mong rằng chính phủ và Bộ Ngoại Giao Hoa Kỳ cần có những biện pháp nhanh chóng cần thiết nhằm hạn chế những thành phần viên chức cán bộ nhà nước csvn nhập cảnh vào Hoa kỳ, nhằm tích cực ngăn chận những tư tưởng khủng bố và từ đó xóa bỏ nổi ám ảnh và sợ hải của những người Việt tỵ nạn cộng sản mỗi khi nghῖ về sự đau khổ của người dȃn và tính chất tàn bạo của nhà nước csvn trong quá khứ và hiện nay. Bộ Ngoại Giao Hoa Kỳ cần giới hạn sự đi lại của các viên chức ngoại giao csvn và họ không được phép léo hánh đến các khu vực đông dȃn cư người Việt, nếu muốn họ phải được sự cho phép của thành phố đó, như hiện nay ở Bắc Cali có thành phố Milpitas, ở Nam Cali có Garden Grove.

Mun có nhȃn quyn không phi ch là nói suông và cu nguyn, và cũng không phi ch tin vào nhng ngưi lãnh đạo ca các hip hi hay li nói các lãnh t csvn. Mt khi Hoa K tin rng h có th trú chȃn trên Vit Nam trong chiến lưc Chȃu Á Thái Bình Dương, thì chính Hoa K cn hiu rng, Hoa K đến để bo v cho đất nưc và ngưi dȃn Vit Nam và danh d và quyn li Hoa K ch không phi để bo v cho chế độ khng b csvn.

Hoàng Hoa

How (Not) to Become a U.S. Ambassador


Notes from the Editor in Chief of the Saigon Social Media Network (SSMN):
Dear viewers, and readers:
This article by Greg Rushford is from The Rushford Report.
Please be kind to give us the permission to post on the blog quandiemvietnam for the Vietnamese communities around the world to read as that this topic is so critical to the current political situation.
Sincerely,
Hoang Hoa
The Editor in Chief of SSMN
==========================
April 18, 2013 · 1:36 pm

 ↓ Jump to Comments

 The Rushford Report on the “Consul General’s Candidacy as the Next Ambassador to Vietnam”

On April 15, Greg Rushford of The Rushford Report published this piece on How (Not) to Become a U.S. Ambassador.  The article refers to the U.S. Consul General in Ho Chi Minh City, career Foreign Service officer An T. Le. Our U.S. Ambassador to Vietnam is David Shear who arrived at post in August 2011. Under typical appointments,  Ambassador Shear, as a career diplomat appointed to his position by President Obama, is expected to serve until the summer of 2014.

The reporter is citing email exchange concerning this “candidacy” –  this might be the first time a career FSO is shown as allegedly conducting in Rushford’s words “essentially a clandestine political pressure campaign aimed [at] securing a White House nomination.”  If you want to look at this kindly, one might say, the FSO demonstrates long term preparation and foresight for a vacancy that is expected to occur in 15 months.

The report here also includes the list of “Friends & Supporters of Consul General An T. Le in Ho Chi Minh City” that was reportedly presented by California businessman David Duong to President Obama at a Democratic Party fundraiser during the president’s April 3-4, 2013 appearances in the San Francisco Bay area. Quick excerpt:

Le wants to become the next U.S. ambassador to Vietnam. Toward that end, the consul general has been working behind the scenes since at least last July with a network of Vietnamese-American allies, some of whom have political and business connections in both Washington and Hanoi. Although Le has urged his supporters to try to drum up congressional support, the main target of the lobbying campaign is the man who would make the nomination: President Barack Obama.

 [...]

 The e-mails reveal that as he has sought to advance what Le has repeatedly referred to as his “candidacy,” the consul general has not been merely a passive observer. Le has participated in drafting and editing various letters of support and introduction. Before California business Duong presented the letter to Obama on April 3, Le advised his ally to correct a typo. Upon being informed by Duong that the letter had been delivered to Obama, Le expressed his gratitude in another e-mail. Writing on his iPad, the consul general related how “I appreciate” the efforts of such good “friends in advancing my candidacy.”

[...]

It is highly unusual — perhaps unprecedented — for an active member of the U.S. foreign service to run what is essentially a clandestine political pressure campaign aimed securing a White House nomination for an ambassadorship to an important country.


posted by Greg Rushford
on April 15, 2013

 

There are two paths that aspiring American ambassadors traditionally take to persuade the president of the United States to nominate them for that honor. First, there is the classic, merit-based path where senior U.S. foreign service officers with distinguished diplomatic backgrounds are quietly-and-carefully vetted in the higher echelons of the State Department. Those who survive the scrutiny by their peers have their names forwarded to the White House to get the formal — usually routine — presidential approval. The second route, the political one, is (sometimes scandalously) reserved for famous personalities, presidential cronies, and major contributors of campaign cash who buy their ambassadorships. But now comes the U.S. consul general in Ho Chi Minh City, a Vietnamese-American foreign service officer named An Le, with a novel third way: an oh-so-Asian way.

Le wants to become the next U.S. ambassador to Vietnam. Toward that end, the consul general has been working behind the scenes since at least last July with a network of Vietnamese-American allies, some of whom have political and business connections in both Washington and Hanoi. Although Le has urged his supporters to try to drum up congressional support, the main target of the lobbying campaign is the man who would make the nomination: President Barack Obama.

Toward that end, Le and his allies have demonstrated a certain Asian-style chutzpah. One of Le’s key supporters in the Vietnamese-American community is David Duong, an Obama contributor from the San Francisco Bay area. Duong has given more than $150,000 to Obama and the Democratic Party since 2008, according to the Center for Responsive Politics. According to e-mails exchanged between Le and Duong that this reporter has seen, Duong related that he had approached Obama directly to press Le’s ambassadorial qualifications at a Democratic Party fundraising event held in California earlier this month.

Obama was in northern California raising money on April 3 and 4, the White House has reported. Businessman Duong informed Le in one e-mail that he had presented the president a letter, along with a list of people who have lent their names in support of Le’s candidacy, at one fundraiser held on the evening of April 3.

The list of Le’s supporters— reprinted in the public interest at the bottom of this article — has more than 70 names on it. The first name stands out: former Obama chief of staff Rahm Emanuel, who is now mayor of Chicago. On April 4, Duong informed Le in an e-mail that he had pressed Obama a second time.  “I had brunch with president and 27 other people this morning and did talk about you and letter delivered to him last night.”

Duong indicated to the consul general that he had received a friendly response from Obama: “We need to work and have a couple congress members and or us senators to recommend you. This will assure you will be in.”

The e-mails reveal that as he has sought to advance what Le has repeatedly referred to as his “candidacy,” the consul general has not been merely a passive observer. Le has participated in drafting and editing various letters of support and introduction. Before California business Duong presented the letter to Obama on April 3, Le advised his ally to correct a typo. Upon being informed by Duong that the letter had been delivered to Obama, Le expressed his gratitude in another e-mail. Writing on his iPad, the consul general related how “I appreciate” the efforts of such good “friends in advancing my candidacy.”

Duong and Le did not respond to several e-mails asking for comment. Nor was an effort to obtain comment from the White House successful. A call to Emanuel’s press office prompted a suggestion that this reporter request a response from the mayor in an e-mail — which was then not answered.

Duong, who came to America penniless after the communists won the Vietnam War, is the classic American immigrant success story: an entrepreneur whose waste-management company, California Waste Solutions, now has multi-million dollar contracts with government entities in both the United States and in Vietnam (the latter through a subsidiary corporation in Vietnam that has developed a $400 million solid waste landfill in Ho Chi Minh City, according to the corporation’s website and Vietnamese press clips.)

Apart from his business activities, Duong was appointed in 2010 by Obama to serve on the Vietnam Education Foundation, which receives U.S. government funding to give scholarships to provide higher education to Vietnamese students.  The Vietnamese-American entrepreneur had been recommended to the White House by Rep. Barbara Lee, a California Democrat and another recipient of Duong’s political contributions. Duong has praised the “full support” that he has received for his charitable work from the higher levels of the Vietnamese government, including Prime Minister Nguyen Tan Dung.

Duong is not the only Vietnamese exile in Le’s network of supporters who has cultivated ties with the current Vietnamese government that he fled from as a child.  Another key supporter appears to be Bui Duy Tam, a medical doctor who has helped introduce the consul general to Vietnamese-American friends in northern California.

Dr. Tam is another immigrant’s success story. An octogenarian, he is well-known in the Vietnamese-American community for his charitable medical works in his homeland, including a campaign to help Vietnam fight liver disease. Deputy Prime Minister Tuong Vinh Trong visited Dr. Tam at the doctor’s home in San Francisco in 2010. “The Deputy PM highlighted the great contributions made by Mr. Tam to the Vietnamese community in the US and to the homeland,” reported Hanoi’s official Voice of Vietnam, which broadcasts in Vietnamese and 11 other languages. “Mr. Tam said he was deeply moved.”

On July 28, 2012, Consul General Le sent Dr. Tam a private e-mail sent on a personal Hotmail account (presumably to avoid federal restrictions like those in the Hatch Act that bar government employees using official U.S. government computers and time to engage in political activities).  “Thank you for your generous draft letter of introduction,” the consul general told the doctor. “Please allow me a few days to review and prepare a re-draft letter, as this is a very sensitive matter,” Le cautioned.

A few weeks after their exchange of e-mails, Le spent time in California on leave. Much of the official downtime in the state was to be spent advancing the consul general’s “candidacy as the next ambassador to Vietnam,” as he put it in one e-mail.

The disclosure of that candidacy is likely to be controversial in the Vietnamese-American community. Many Vietnamese-Americans who fled from communist rule have come to accept the normalization of diplomatic and commercial ties with Hanoi. But while there are naturally differing views on politics, there remain bright red lines for Vietnamese exiles who will always love their homeland, while also having become patriotic American citizens. One of those bright lines —perhaps the clearest — involves the fact that it remains a crime for Vietnamese citizens to assemble peacefully to advocate the democratic right to vote. Vietnamese citizens have been jailed for expressing such beliefs.

I asked Dr. Tam and David Duong if they believed that advocating democracy should be legally barred in their home country. Neither man responded. The fact that such prominent exiles are willing to avert their eyes and keep their mouths shut on core human-rights issues — perhaps because to do otherwise could be inconvenient for maintaining their current dealings with the Vietnamese communist-run government — will be considered offensive by many. And back in the homeland, one can imagine the reaction when this news is brought to the attention of Vietnamese citizens who are presently languishing in prison because they have been brave enough to advocate the right to vote.

The only member of Le’s network of supporters who responded to a request to comment for this article was Truong Ngoc Phuong, who is the executive director of the Harrisburg, Pa.-based International Service Center. The center was established in 1976 to assist Vietnamese refugees who fled from the communist takeover in the preceding year. It now helps others in need as well, including victims of the Hurricane Katrina disaster in Louisiana.

Truong declined to be interviewed on his work with Le regarding the hoped-for ambassadorship (and also further declined to express an opinion on the current Vietnamese government’s anti-democracy laws). Still, the Pennsylvania social worker was willing to explain his support for Le’s candidacy in general terms.

“We are only a small group of community and business representatives who happened to be aware of the wonderful deeds Mr. An Le was able to accomplish as the consul General in Ho Chi Minh City for the past three years,” Truong told me in an e-mail. “Out of admiration for Mr. An Le, and out of respect for the current U.S. Ambassador to Vietnam, David Shear, we decided to organized a discreet campaign to mobilize additional support for Mr. An Le’s candidacy.” (The consul general was copied on the e-mail.)

In another communication that Truong has sent to potential supporters of the consul general, he reasons that Le is the Vietnamese equivalent to Gary Locke, who is now U.S. ambassador to China. Locke is a former governor of  Washington state and a former U.S. commerce secretary. “The appointment of Gary Locke as U.S. Ambassador to China provides a precedent worth replicating,” Truong writes. “Ambassador Locke’s exemplary service owes much to his identity as a Chinese-American. His qualifications have enabled him to find areas of productive alignment between the two cultures and countries.”

It is highly unusual — perhaps unprecedented —  for an active member of the U.S. foreign service to run what is essentially a clandestine political pressure campaign aimed securing a White House nomination for an ambassadorship to an important country.

A quick look at the background on what ambassador wannabes usually do illustrates just how unusual.

The first two paths to an ambassadorship are the usual ones. The current U.S. ambassador to Vietnam, David Shear, comes from the elite ranks of the U.S. foreign service. Shear earned a masters degree from the prestigious John Hopkins School of Advanced International Service, is fluent in Japanese and Chinese, and was a deputy assistant secretary of state for Asia before he was vetted by the State Department and tapped for Hanoi in 2011. That traditional route accounts for about two-thirds of all U.S. ambassadorships. Previous U.S. ambassadors to Vietnam have all come from the elite ranks: foreign service officers with broad national-security experience such as Michael Michalak, Michael Marine and Raymond Burghardt.

The first U.S. ambassador to Vietnam, Douglas “Pete” Peterson, who served from 1997 – 2001, was a political appointment. But Peterson was considered an excellent choice. He was a respected former member of the U.S. congress and a former prisoner of war during the Vietnam war.

As for the political path in general, think of Caroline Kennedy, who is reported soon to replace U.S. ambassador to Japan John Roos, a Silicon Valley lawyer who earned his diplomatic stripes by “bundling” more than $500,000 for the Obama 2008 presidential race. Did Roos buy his ambassadorship? Of course. But thanks to the U.S. system of campaign financing, the bribery laws never come into play as long as there are winks-and-nods when the deal goes down, and not quid pro quos — which there “never” are.

To be sure, thoughtful circles in the U.S. foreign policy establishment rightly cringe at such political appointments. After all, ambassadorships — or any government positions — should never be for sale. Perhaps the surprising thing is that the system often produces good results, as some of the presidential cronies turn out to be skilled diplomats who represent their country admirably. Pamela Harriman, who was dispatched to Paris by Bill Clinton, comes immediately to mind. So does former child movie star Shirley Temple Black, who served admirably as U.S. ambassador to both Ghana and Czechoslovakia in the 1970s and ‘80s. And when the politically connected ambassador happens to be a little light, every U.S. embassy seems to have a top-notch deputy chief of mission to ensure that important American diplomatic interests do not suffer. Like career ambassadors, DCMs come from the elite ranks of the foreign service and can be counted upon to manage the real diplomatic affairs.

Le doesn’t come from such elite ranks. He is a former civilian in the U.S. Navy who, after 15 years of service, joined the foreign service in 1991. Le’s official State Department resume that is posted on the consulate’s website says, confusingly, that he was “born and raised” in Vietnam, which is subsequently contradicted with the assertion that he is “a native of Virginia.” A search of the available public record suggests that Le was indeed born somewhere in Vietnam, although exactly when and where, and when he left his homeland, remains unclear.

Le earned a masters degree from George Washington University in engineering administration in 1978, according to his resume. Le has been a senior member of the U.S. foreign service since 2001. But his State Department service seems to have been focused on the managerial side of diplomacy, involving issues such as buildings and administration, not deep involvement in national-security affairs.

An was the honored recipient in 2006 of the State Department’s top management award, the Luther I. Replogle Award for Management Improvement. However praiseworthy that award — and it is indeed a significant honor — such accomplishments suggest that his lack of experience in high-level diplomacy might not even qualify him to become a deputy chief of mission in the U.S. embassy in Hanoi, much less an ambassador.

Le’s immediate predecessor as consul general in Ho Chi Minh City, Kenneth Fairfax, is now the U.S. ambassador to Kazakhstan. But Fairfax has been one of the stars of the foreign service, whose previous service in sensitive positions included a high-level stint on the National Security Council staff, where he dealt with nuclear weapons issues. These days, diplomats based in the U.S. embassy in Hanoi handle sensitive matters of diplomacy, while the consulate in Ho Chi Minh City headed by An Le tends to be seen as a visa-processing center.

An educated guess would be that Consul General Le will not get the ambassadorship that he is seeking. Imagine the reaction from the U.S. foreign service if Le were to succeed in getting the White House nomination by making a political end run around the normal State Department vetting process, including a direct approach to the president — and at a fundraising event.

***

Note to readers: Below is the list of “Friends & Supporters of Consul General An T. Le in Ho Chi Minh City” that was apparently presented by California businessman David Duong to President Obama at a Democratic Party fundraiser during the president’s April 3-4, 2013 appearances in the San Francisco Bay area. The letter that the consul general approved, according to his e-mail correspondence that this reporter has seen, is un-edited. (The reference to (F) after the names of some of the endorsers — such as former U.S. Ambassador to France Craig Stapleton, himself a former political appointee — apparently refers to the “former” position. Le served in the U.S. embassy in Paris during Stapleton’s tenure.)

 

LIST OF ENDORSERS OF MR. AN LE’S CANDIDACY

Title
First Name
Last N.
Position
Business/Organization
City
St.
Zip
T.H.
Rahm
Emanuel
Mayor
City of Chicago
Chicago
IL
60602
Mr.
David
Duong
President
California Waste Solutions
Oakland
CA
94607
Mr.
Pedro (Sonny)
Ada
President
Ada’s Trust and Investment, Inc.
Hagatna
GU
96932
Mrs.
Jennifer M.A.
Ada
Ambass-at-Large
Governor of Guam’s Trade Mission to VN
Hagatna
GU
96932
Mrs.
Stephanie
Au
Behavioral Cons.
Spencer, Shenk, Capers & Associates
Irvine
CA
92618
Mr.
Charles R.
Bailey
Representative (F)
Ford Foundation/Vietnam
Chestnut Ridge
NY
10977
Mr.
Mark
Baldyga
President/Owner
Baldyga Group, LLC
Tumon
GU
96913
Mr.
David C.
Ball
Owner
DesignBalls Studio
Grapevine
TX
76051
Mr.
Greg J.
Baroni
President/CEO
Attain, LLC
Vienna
VA
22182
Mr.
Elvin Y.
Chiang
Senior Advisor
Ernst & Young, LLP
Tamuning
GU
96913
Dr.
Hung Manh
Chu
Professor/Dean
West Chester University
West Chester
PA
19382
Ms.
Sandy
Dang
Principal
11plus Philanthropic Consulting, LLC
Washington
DC
20015
Mr.
Huy
Do
Chair/President
Strategic Alliance VN Ventures Internl.
Brisbane
CA
94005
Mr.
Duc
Do
Editor
Thoi Luan Newspaper
Westminster
CA
92684
Mr.
Thien-Chuong
Duong,Esq
Patent Attorney
AD Intellectual Property Consulting
Palo Alto
CA
94306
Dr.
Huan
Giap,M.D
Director
Scripps Proton Therapy Center
San Diego
CA
92121
Mrs.
Lourdes Leon
Guerrero
President/CEO
Bank of Guam
Hagatna
GU
96910
Mr.
Loc
Hoang
IT Director
University of Maryland
College Park
MD
20742
Mrs.
Diane
Hsiung
Prog. Associate
American University
Washington
DC
20016
Ms.
Kim-Yen
Huynh
Founder/President
Asian-American Business Women Assn.
Huntington Beach
CA
92647
Dr.
Johannes
Kratz
Physician
Massachusetts General Hospital
Boston
MA
02115
Mr.
Larry Trung
La
President
Meiwah Group
Washington
DC
20036
Mrs.
Jennifer L.
Lawless
Professor
American University
Washington
DC
20008
Dr.
Tommy
Le, PE
Vice Chair
County Board of Electrical Examiners
Silver Spring
MD
20906
Mr.
Anh-Tuan, P.E
Le
Managing Cons.
Green Orange
Fountain Valley
CA
92708
Mr.
Marc
Levin
Managing Partner
Levin Capital Management
Chicago
IL
60611
Mr.
David
Lublin
Professor
American University
Washington
DC
20016
Dr.
David
Mai, M.D
President
MediZen Advanced Imaging, Inc.
Fountain Valley
CA
92708
Mr.
Nolan
Metzger
Financ. Advisor
Oppenheimer
Houston
TX
77022
T.H.
Constance A.
Morella
Congressman (F)
U.S. House of Representatives
Bethesda
MD
20817
Mr.
Steve A.
Nagel
Council Member
City of Fountain Valley
Fountain Valley
CA
92708
Dr.
Chau Thanh
Nguyen
M.D.
Private Practice
San Jose
CA
95116
Ms.
Diem H. Helen
Nguyen
Mrktg Executive
Caesars Entertainment Corporation
Las Vegas
NE
89109
Dr.
Chau
Nguyen
Physician
Chau Nguyen Osthreopathic Center
Westminster
CA
92683
Ms.
Ginna Claire
Nguyen
Design./Professor
Ginna Claire Studio & Pasadena College
Pasadena
CA
91105
Mr.
John Wynn
Nguyen
President
Imperial Investment & Development Inc.
Milpitas
CA
95035
Dr.
Duc Tien
Nguyen
Vice-President
International Liver Foundation for Vietnam
West Covina
CA
91790
Dr.
Thuan Hoa
Nguyen
Physician
Kaiser Permanente
Silver Spring
MD
20902

 

Ms.
Hoa
Nguyen
Tec. Bus.Analyst
METRO/Public Transportation
Houston
TX
77002
Dr.
Ai
Nguyen
Owner
Pain Clinic of Westminster
Santa Ana
CA
92706
Ms.
Ai Van
Nguyen
Singer
Performing Artist
Cupertino
CA
95014
Mr.
Chris
Nguyen
Co-Chair
Stanford U. Vietnamese Student Assn.
Arcadia
CA
91007
Mr.
Dzuong Ky
Nguyen
Professor
Stanford University
Stanford
CA
94305
Ms.
Anna
Nguyen
Chief Fin.Officer
Strategic Intl. Medical Business Alliance
Rancho St. Fe
CA
92067
Dr.
Thu-Huong
Nguyen-Vo
Professor
University of California at Los Angeles
Los Angeles
CA
90095
Mr.
Dean
Nguyen
President
USA Home Realty
Falls Church
VA
22042
Dr.
Ngai
Nguyen
Medical Doctor
Viet Heritage Foundation
San Jose
CA
95112
Ms.
Hong Thuy
Nguyen
Author/Board
Vietnam Literary & Artistic Association
Annandale
VA
22003
Dr.
Quan H.
Nguyen
President (F)
Vietnamese Physicians Assn. of South CA
Fountain Valley
CA
92708
Mrs.
Kim D.
Nguyen
Vice-President
Wells Fargo Bank
San Francisco
CA
94105
Mr.
David
O’Brien
Vice President
University of Guam
Mangilao
GU
96923
Ms.
Allyson
Perleoni
Grad. Assistant
Women & Politics Institute
Washington
DC
20008
Dr.
Christina
Pham
Clinical Fellow
Harvard Medical School, Cambridge H.A
Cambridge
MA
02139
Ms.
Geneva
Pham
Manager
Management Sciences for Health
Washington
DC
20036
Mr
Son Michael
Pham
Principal
U.S – Asia Gateway
Bellevue
WA
98009
Mr.
Trong
Pham
President
Washington Vietnamese-American C of C
Seattle
WA
98111
Mrs.
Susan W.
Preator
Exec. Chairman
Imagine Learning, Inc.
Provo
UT
84604
Mrs.
Thanh-Lo
Sananikone
ManagingDirector
TAF International, Inc.
Honolulu
HI
96816
T.H.
Craig
Stapleton
Ambassador (F)
Stapleton Management
Greenwich
CT
06830
Mr.
Steve
Stewart
Chairman
Gulf Winds International
Houston
TX
77061
Ms.
Cheryl
Sturm
Vice President
R. Crusoe & Son
Chicago
IL
60661
Mr.
Steven
Taylor
Asso.Professor
American University
Washington
DC
20910
Dr.
Michelle
Thai
Medical Doctor
St. Jude Medical Center
Westminster
CA
92683
Ms.
Diem Lan
Ton Nu
Senior Vice Pres
Children’s Hospital, Los Angeles
Los Angeles
CA
91007
Mr.
Brian
Ton, Esq.
President
Satori Law Group, Inc.
Fountain Valley
CA
92708
Mr.
Nhan
Tran
Managing Partner
Advent Pacific Technologies, LLC.
Tamuning
GU
96913
Dr.
Thanh Nga
Tran
Physician
Massachusetts General Hospital
Boston
MA
02114
Ms.
Jenny
Truong
President/CEO
Apollo Manufacturing Services
San Diego
CA
92121
Dr.
Joseph M.
Vo, PsyD
President
International Epic Solutions, Inc.
Riverside
CA
92506
Mr.
Loc Van
Vu
Exec. Director
Immigrant Resettlement & Cultural Center
San Jose
CA
95112
Mrs.
Rosine T.
Vu
Branch Chief (F)
National Security Agency
Silver Spring
MD
20902
Ms.
Linda
Vuong
Attorney
International Service Center
Denver
CO
80219
Ms.
Quyen
Vuong
Exec. Director
International Children Assistance Network
Milpitas
CA
95035
Ms.
Diep
Vuong
President
Pacific Links Foundation
Santa Clara
CA
95054
Mrs.
Margaret A.
Weekes
Associate Dean
School of Public Affairs (American Univ.)
Washington
DC
20016
Ms.
Jackie Bong
Wright
President/CEO
Vietnamese-American Voters Association
Dulles
VA
20189
Mr.
Antoine
Yoshinaka
Assis.Professor
American University
Washington
DC
20016
Mrs.
Gamze
Zeytinci
Dean
School of Arts&Sciences (American U.)
Rockville
MD
20852